top of page

PAR HASARD III

13/2 om 20:00

Op 13 februari nodigen Mira Bryssinck en Laura Vroom (theatermaaksters) en Fred Libert (productie) onder de noemer van ‘Par Hasard’ andere makers, performers en muzikanten uit om een work-in-progress te delen met een publiek. Van tekst tot gesprek, van scène tot salto en lied...

Sarah Desmet en Sofie Vandamme


Desmet en Vandamme bevragen in hun performatieve installatie de relatie tussen vrouwen en waanzin. De Grieken waren er al van overtuigd dat waanzin vrouwelijk was. Teksten, traktaten en theater uit alle tijden beschrijven dit zogenaamde verband tussen vrouwen en waanzin, gaande van hormonen en humeuren tot de hysterie. Maar wat vinden die ‘zotte vrouwen zelf’? En wat vindt u daarover?
In de eerste try-out van STILL CRAZY AFTER ALL THESE YEARS?! hoort u medische, filosofische en literaire stemmen over vrouw zijn en waanzin. Maar u krijgt ook zelf het woord...

Patrick Housen


Patrick Housen is componist/muzikant/geluidskunstenaar. Hij heeft zijn sonore wortels in de hedendaagse kunstmuziek en progressieve rock en metal. Cross-overs en buiten de lijntjes kleuren, vormen de centrale pijlers in zijn oeuvre. Een grote passie voor het onderzoeken en creëren van (muzikaal) immersieve werelden is de drijfveer achter zijn artistieke keuzes en avonturen. Gewapend met zijn multimediale toolset, tracht hij dialogen te creëren met zijn mede-performers; alsook tussen performers en toeschouwers. Op Par Hasard brengt hij een fragment uit zijn nieuwe voorstelling I STILL REMAIN X waarvoor hij samenwerkt met choreografe Judith Clijsters.
Voor meer info: www.patrickhousen.com.

Jan Delestinne


‘Every thought is a living world in the making’- een spreuk die Delestinne op een theelabeltje vond – vormde de aanzet tot de performance XI. Daarnaast liet hij zich inspireren door zijn zelfgeschreven boekje TiM (Thoughts in Motion) waarin hij filosofische en praktische vragen stelt rondom de aard van ons denken. Aan de hand van teksten en beeldfragmenten reflecteert Delestinne over het denken in relatie met de werkelijkheid, identiteit en verlangen. In XI doet hij een poging de juiste vragen te stellen. XI wil naast het verstand vooral ook de zintuigen aanspreken.
Voor meer info: www.jandelestinne.be.

Deuren om 19u.
Aanvang om 20u.


Beeld: Albrecht Heeffer.
Met dank aan: Johnny De Meyer, Kiddybips, Lutherie Decorte en Golden Gai.

bottom of page